01 Aralık 2010

YETENEK EĞİTİMİ

Gençler artık 15-20 yıl öncesi gibi tek kanallı radyoda dinlediği şarkıyı defalarca dinlemiyorlar. Yetişkinlerin elektronik ve camlar, betonlar arasında sıkışan dünyasına hapsoluyorlar. Oysa gençler doğa karşısında duygu düşüncelerini çizgilerle, renkle, sesle, ritmle, hareketle ifade ederler. Duyguların bu eğitimine sanat deniyor. Sanat eğitimi gençlerin düşünce, duygu ve yeteneklerini yaratıcılık güçünü estetik düzeye çıkartıyor.
Sanat ya da güzel sanatlar gençlere estetik duyarlılık kazandırıyor, yaşama sevinci oluşturuyor. Sanat eğitimi sanatçı yetiştirmek değil, gençleri yaratıcılığa yönlendirip, onun bilişsel, duyusal ve duygusal eğitim ihtiyacını karşılamaya yönelik verilir. Bizde buradan yola çıkarak gençlere anket aracılığıyla yapmak istediklerini sorduk ve onlar ne yapmak istiyorlarsa haftada 2 saat bunu yapabilme olanağı sağladık.
Öğrencilerimiz Cuma günleri yan flüt, gitar, keman, bateri, piyano, org, yazarlık eğitimi, satranç, görsel sanatlar, kara kalem, resim, seramik, ebru, dans eğitimi (hiphop, salsa, bachata, cha cha, vals, tango )… gibi dersler alıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder